Najopasniji poremećaji su oni u sjeveroistočnom sektoru stambenog, odnosno poslovnog prostora. Što sve možemo očekivati vezano za zdravlje ako u tom sektoru postoje nepravilnosti? Ozbiljni poremećaji u SI sektoru u kombinaciji sa poremećajima u ostalim pravcima, remete bioenergetsko polje i uzrokuju rak. Nekontrolirano i kaotično ponašalje bioenergetskog polja slično je kaotičnoj diobi ćelija raka koje se nekontrolirano širi i uvećava. Vastu tvrdi da narušena bioenergetska polja narušavaju zdravlje i doprinose ovom problemu. Dakle, napravilnosti u SI sektoru uvelike doprinose nastanku bolesti.

Nepravilnosti SI sektora: ako se nalazi WC, ako nema otvora (prozori, vrata), ako je zaklonjen okolnim objektima, drvećem ili brdom, .. Zavisno od dodatnog poremećaja u ostalim sektorima, stradaju i pojedini tjelesni organi. U obzir treba uzeti da smo većinu života izloženi cijelom nizu i dobrih i loših faktora koji utječu na naše zdravlje. Vastu je jedan od tih faktora i svakako doprinosi zdravstvenom stanju.

Zdravstvene tegobe u slučaju poremećaja SI sektora: živčanost, jetra, bolesti očiju, kukovi, upaljeno grlo, gušterača, anemija, svrab, žučni mjehur i naslage masnog tkiva.

Obzirom da u većini slučajeva nije moguće u postojećem rasporedu prostorija napraviti prenamjenu, rade se moćne korekcije koje popravljaju bioenergetsko polje. Korekcije, bilo koje vrste, najbolje je da utvrdi vastu stručnjak, ali neke općenite možete napraviti odmah sami.

1. uvijek pazite da su sjever, sjeveroistok i istok najmanje opterećeni. To znaći, što manje namještaja u tom dijelu sobe, ali i dijelu stana, kuće ili poslovnog prostora. Više opteretite jugozapadni, zapadni i južni dio.
2. redovito čistite, održavajte higijenu prostora, pospremajte.

Te dvije stvari će sigurno utjecati da vaš Vastu bude bolji, ali preporučamo da se svakako obratite Vastu stručnjaku kako bi napravio analizu prostora i preporučio adekvatne korekcije.