Često postavljena pitanja

Zašto se uopće pojavljuju tjelesne bolesti, kako to objašnjava LMNT?

Mi tvrdimo da se bolesti pojavljuju zbog jednog ili više od sljedećih razloga:

 • Poremećaji u acidoznom balansu tijela zbog nejedinstvenog funkcioniranja oba bubrega.
 • Zbog genetskih poremećaja koji pak nastaju zbog defekata ili nedostatka određenih tvari kod majke, odnosno fetusa tijekom trudnoće.
 • Nedostatak vitamina u tijelu koje se događa zbog loše probave i loše ili gotovo nikakve apsorpcije hranjivih tvari. To se obično događa kad crijeva postanu troma, najčešće kao posljedica dugotrajnog uzimanja raznih lijekova.

ILI

 • Zbog hipoaktivnosti (nedovoljnog rada) bilo koje žlijezde ili organa.
 • Zbog hiperaktivnosti (pretjeranog rada) ili prekomjernog lučenja kemijskih elemenata bilo koje žlijezde ili bilo kojeg organa
 • Kada kemikalije ne stižu do ciljanih tkiva ili organa.

Razlozi zbog kojih neke od kemikalija ne pristižu na njihova ciljana tkiva mogu biti slijedeći:

 • Nepravilna probava odnosno pojava neprobavljene hrane u stolici – to će lišiti žlijezde od njihovog sirovog (temeljnog) materijala;
 • Ili ako odgovarajuća stimulirana kemikalija ili hormon date kontrolirajuće žlijezde nije dostupna (npr. otpuštajući hormone hipotalamusa do stražnje hipofize ili odsutnosti redoslijeda od hipofize do štitne žlijezde itd.)
 • U slučaju da organ ili žlijezda nemaju dostatan dotok krvi.
 • Ili pak ako organ ne dobiva pravilnu stimulaciju.

Na koji način liječimo bolesti s Neuroterapijom?

U Neuroterapiji koristimo različite metode:

 • Apliciranjem pritiska na specifičnu točku tijekom točno određenog vremena i u odgavarajućim sekvencama – opskrba krvi određenom organu se povećava ili se preusmjerava.
 • Stimulirajući određene žlijezde kratkim “ubodima”, ili masažom ili rastezanjem određenog dijela tjelesnog mišića.

Neuroterapija ne liječi samo simptome već ciljano liječi i sam uzrok problema.

 • Prije svega normalizira/ ispravlja probavu te je želudac izliječen čim se riješi uzrok pojave neprobavljene hrane u stolici.
 • Tada se daju tretmani za iskorjenjivanje boli u odgovarajućim točkama boli kod LMNT.
 • Kako bi se riješio problem ugruška, daje se tretman pod nazivom Heparin.

Svim ovim navedenim metodama organi ili žlijezde koji nisu funkcionirali pravilno će nanovo profunkcionirati kako im i priliči, te će na taj način bolesti nestati.

Koja je važnost živčanog sustava crijeva u LMNT?

Živčani sustav crijeva naziva se enteričnim živčanim sustavom.

VAŽNO – Naš mozak ima 100 bilijuna neurona koji proizvode 12 glavnih kemikalija putem kojih se koordiniraju razne tjelesne aktivnosti. Također ima neurona i u crijevima koji proizvode iste te kemikalije koje proizvodi i mozak. Ali u mozgu ima oko 100 milijuna neurona, dok ih u crijevima ima puno manje, pa proizvode i manje kemikalija.

U našem tijelu postoji sustav kapilara koje su raspoređene tako da rade krvnu barijeru prema mozgu, te na taj način štite mozak od raznih štetnih kemikalija ili lijekova. Kod poremećaja mozga, mozak ne funkcionira pravilno. Nedovoljna proizvodnja bilo koje kemikalije u mozgu, uzrokuje poremećaj centralnog živčanog sustava. U tom slučaju mi stimuliramo živčani sustav crijeva pomoću LMNT terapije i tako ispravljamo bolesti koje zahvaćaju mozak.

(Na primjer, kod Parkinsonove bolesti, mozak je u nemogućnosti proizvesti dopamin. Tada mi stimuliramo crijeva, koja će proizvesti dopamin u manjoj količini, te će to doprinjeti jednoj dozi olakšanja kod pacijenta. Malo pomalo žlijezde počinju bolje funkcionirati, te se i sama funkcija mozga počne poboljšavati i tada pacijent osjeti značajan napredak.)

U alopatskoj medicini, bilo da se radi o glavobolji ili o bilo kojoj drugoj bolesti, većina pacijenata dobije slične lijekove te se od pacijenata očekuje da taj isti lijek uzimaju od 5 do 7 dana. Dok u Neuroterapiji, iako mnogi pacijenti imaju glavobolju, ne dobiju svi iste tretmane. Neki pacijenti čak dobiju različite tretmane zavisno o tome u kakvom su tjelesnom stanju tog dana. Kako je to moguće?

Ova izjava je veoma istinita i tajna je uspjeha LMNT.

U alopatskoj medici, nazivi bolesti vezani su za simptome. Kada se više simptoma pojavi u isto vrijeme kod više pacijenata, tada se toj bolesti nadjene određeno ime. Doktorima je na taj način lakše diskutirati međusobno o bolestima. Zajedničko ime bolesti pomaže im sagledati sve simptome koji se vežu uz određenu bolest. Tako da mogu lako prepisati odgovarajući lijek pacijentima.

Olakšanje koje se dobije nakon korištenja alopatskih lijekova je uglavnom simptomatsko. Liječenje prestaje kada se riješe simptomi, što zapravo ne ispravlja pravo stanje, odnosno poremećaj. Neuroterapijom mi ispravljamo rad organa ili žlijezda u tijelu i time ukljanjamo korijen problema bolesti. Naglasak nije na ispravljanju samih simptoma.

Koje god bilo ime bolesti, sve one nastaju zbog nepravilnog funkcioniranja samo nekoliko organa ili žlijezda u tijelu. I to je zapravo pravi uzrok bolesti – disfunkcionalno djelovanje jednog ili više organa i/ ili žlijezda u tijelu. Kod svake osobe to se manifestira na različite načine s različitim simptomima.

Također, ista osoba može imati različite simptome, ovisno o danu. No, pomnija istraga će otkriti da je uzrok bolesti isti onaj maloprije gore navedeni – nepravilno funkcioniranje jednog ili više organa/ žlijezda.

To se može objasniti sljedećim primjerom. Ako se hrana dovoljno ne probavi u želucu, tada se kod pacijenata mogu pojaviti glavobolje jedan dan, ili pak drugi dan može osjećati plinove u tijelu, ili može imati mekanu stolicu ili može povraćati ili može osjećati žarenje u prsima. Pacijent može imati i više navedenih simptoma odjednom.

Koristeći se nomenklaturom (imenom), glavobolja se naziva migrenom, ispuštanje plinova se naziva nadutost, mekana stolica je proljev, osjećaj žarenja u prsima je žgaravica i tako dalje. I za svaki od tih simptoma bit će propisan različit lijek. Iako su simptomi različiti – njihov uzrok je isti – nepravilna probava. Tretman koji se daje u LMNT terapiji kada se liječi nepravilna probava, iskorijenit će sve navedene simptome. To je jedinstvenost LMNT terapije. Simptomatski gledano, čini se da ima četiri različita poremećaja. No djelujući na sam korijen problema, ne samo da spriječavamo ponavljanje ova 4 simptoma, već i preveniramo mogućnost razvoja drugih bolesti.

Temeljem iste logike, možemo razumjeti zašto se istom pacijentu s određenom bolesti daju različiti tretmani zavisno o danu.

LMNT tretmani poboljšavaju funkcioniranje tjelesnih organa. Nakon svakog dana tretmana mijenja se konstitucija tijela od prethodnog dana. Zbog toga različiti tretman koji se bazira na točkama boli toga dana može biti potreban slijedećeg dana.

Je li moguće pomoću LMNT tretmana ubiti bakterije ili viruse? Ako nije, objasnite kako se bez ubijanja bakterija liječe infektivne bolesti u Neuroterapiji?

Nema potrebe ubijati viruse ili bakterije lijekovima. Naše tijelo posjeduje tu moć. Ima na milijun virusa u našem okruženju, a novije sorte se stalno otkrivaju. Tako da ubijanjem nekih od njih lijekovima neće riješiti problem.

Kada je tijelo pacijenta napadnuto virusom ili bakterijom, pravi problem zapravo nije virus ili bakterija – već pad imuniteta. Sve što mi trebamo napraviti u tom slučaju je ojačati imunitet. To se ne može postići lijekovima. Antibiotici koji se prepisuju da ubiju bakterije, ne samo da ubijaju opasne bakterije, već ubijaju i one korisne bakterije koje su nam neophodne za tijelo. Uz to, uzimanje antibiotika dodatno oslabljuje imunitet.

Na primjer, ako trebamo skratiti liniju bez da brišemo bilo koji njen dio, što ćemo napraviti? Crtajući veću liniju pored originalne linije, učinit ćemo da prvotna linija djeluje kraće. Nije li tako?

Ista logika je prihvaćena i kod formuliranja LMNT tretmana protiv bakterijskih ili virusnih infekcija.

Jačanje imunološkog sustava najučinkovitije može napraviti tijelo samo. Naše tijelo ima puno stanica koje ispuštaju snažne kemikalije koje su u mogućnosti uništiti vanjske patogene kao npr. prirodni ubojice, gamma globulini, immuno globulini, interleukini itd. Osim toga, timusna žlijezda, slezena i limfni čvorovi imaju poseban WBC koji se zanivaju limfocit. Oni su odgovorni za imunosni tjelesni sustav. U LMNT terapiji, mi tretiramo određene žlijezde kako bismo ojačali imunitet. Tako da ni jedna bakterija ili virus ne mogu nauditi tijelu. Važno je napomenuti da se tim postupkom ne uništavaju korisne bakterije u tijelu. Na taj način je LMNT terapija uspješna u liječenju virusnih ili bakterijskih bolesti.

Kako LMNT terapija tretira poremećaje uzrokovane nedostatkom vitamina u tijelu, bez prepisivanja lijekova?

Osim vitamina K, B12 i folne kiseline, ni jedan drugi vitamin se ne sintetizira u tijelu. Pa se nedostatak vitamina može nadomjestiti jedino konzumacijom hrane bogatim potrebnim vitaminima. No, konzumacija hrane bogate vitaminima i nutrijentima nije dovoljna. Još je važnije da hrana bude pravilno probavljena i apsorbirana u tijelu. Samo kada su pravilno apsorbirani, vitamini A, B12, D, K itd. mogu biti pohranjeni u jetri.

Hormoni u našem tijelu nastaju od tri glavna sirova materijala: kolesterola, tirozinske amino kiseline i proteina. Da bi oni bili pravilno proizvedeni, jako je važna pravilna probava. Ako dolazi do toga da se hrana pravilno ne probavlja, znači da se proteini ne probavljaju pravilno. U nedostatku sirovog/osnovnog materijala, neki od hormona i enzima neće proizvoditi potrebnu količinu tvari.

Jednostavno uočljivi simptomi loše probave su: bolovi u „GAS“ točki, ili crtice/porezotine na jeziku itd. Vitaminske tablete ili hormonalni dodaci ne mogu popraviti probavni sustav. Tijelo ne može iskoristiti te dodatke prehrani, zbog nedostatka potrebnih hormona i enzima. Iako osoba konzumira vitaminske tablete.

Pročišćavanje/poboljšanje probavnog sustava je zaštitni znak LMNT terapije. Zbog toga je LMNT u mogućnosti izliječiti bolesti koje nastaju poradi nutritivnih ili vitaminskih pomanjkanja. I to sve bez lijekova.

Kako to da se većina glavnih kemikalija u tijelu proizvodi na više mjesta? Kako Neuroterapija koristi tu informaciju u liječenju bolesti?

Bazirajući se na dubokom razumijevanju rada Majke Prirode, Dr. Mehra je objasnio da se važne kemikalije proizvode na dva ili više mjesta u tijelu zbog potrebe mehanizma preživljavanja. Naime, to se događa kako bi se tijelo osiguralo od smrti ukoliko dođe do pomanjkanje neke od kemikalija zbog disfunkcije jednog od organa koji je prvenstveno odgovoran za proizvodnju te kemikalije. Iako je količina te proizvedene kemikalije na alternativnom mjestu manja, dostatna je za preživljavanje dok glavni organ ne povrati svoju funkciju.

Na primjer, eritropoetin i heparin su dvije neophodne kemikalije bez kojih bi preživljavanje bilo na kocki. Eritropoetin je potreban za proizvodnju crvenih krvnih stanica, dok je heparin potreban za spriječavanje neželjenih ugrušaka u krvi. Zbog toga se proizvodnja ove dvije kemikalije odvija u dva ili više organa. Tako da u slučaju da jedan od tih organa ne funkcionira pravilno, drugi organ će proizvoditi te kemikalije dok se glavni organ ne oporavi i preuzme funkciju.

Eritropoetin – 85% eritropoetina se proizvedu u bubrezima, a 15% u jetri. Funkcija ove kemikalije je da stimulira koštnu srž kako bi proizvela crvena krvna zrnca. U slučaju nefunkcioniranja bubrega, neproizvodnja crvnih krvnih zrnaca će uzorkovati smanjenom opskrbom kisikom svih tjelesnih organa, te na kraju do smrti. Tijekom tog razdoblja, mi stimuliramo jetru LMNT tehnikom kako bi proizvela eritropoetin, ali u manjoj no još uvijek dovoljnoj dozi, kako bi održala proizvodnju crvenih krvnih zrnaca dok se bubrezi ne oporave.

Heparin – 85% heparina proizvedu pluća i jetra; ostalih 15% proizvede se u svakoj pojedinoj tjelesnoj stanici. Nedostatak heparina uzrokovat će ugruške u arterijama i venama. To može dovesti do ishemije i na kraju do smrti.

Osim te dvije kemikalije, Dopamin, Serotonin, Norepinefrin i ostali neurotransmiteri se proizvedu većinom u mozgu, a manjim dijelom u crijevima i na drugim mjestima. Iako te kemikalije nisu neophodne za preživljavanje, esencijalne su za koordinaciju funkcija različitih žlijezda i organa.

Kada se radi o nedostatku kemikalija iz mozga, u slučajevima poremećaja mozga, tada stimuliramo crijeva. Pomoću tog tretmana uspjeli smo pacijentima osigurati trenutno olakšanje i poboljšanje stanja, sve dok se mozak ne oporavi i ne započne proizvoditi potrebne kemikalije.